Laster...

 

Lurøygården på Helgeland

   

Litt om gården:

Lurøygården ligger lunt til ved foten av Lurøyfjellet ( 489 moh) på øya Lurøya som er adm.senter i Lurøy kommune. På øyene Lurøy og Onøy bor det om lag 400 personer og båtanløpet og fergekaia ligger på Onøy.

I Lurøygården bor Skjalg og Malin som driver en moderne gård med melkeproduksjon og turisme. Vi har overnatting og servering i gammelhuset på gården, mest på sommerstid. Gårdskafeen er åpen enkelte dager om sommeren og i bakstehuset fyrer vi opp i steinovn og serverer populær steinovnspizza til turister og fastboende. I fjøset har vi kuer, kalver, noen høner og hest på sommerstid.

På gården har vi en gammel og stor renessansehage fra 1700-tallet. Dette er grunnen til at mange besøkende kommer hit. Hagen er velholdt og krever mye arbeid i sommerhalvåret. Her er en egen staude hage og en annen del som er i parkstil.

   

 

 

 

Vi på gården:

Skjalg er utdannet agronom og har drevet Lurøygården siden 1996. Skjalg er 13. generasjon på gården, og kommer fra en familie med en lang historisk tilknytning til Lurøygården.

Malin er utdannet sosionom ( videreutdanning i spes.ped) og har i lange perioder jobbet utenfor gården i barnevern, flyktningetjeneste og skole.

Fra sommeren 2017 har vi satset mer på turisme og vi begge har jobbet fulltid på gården. Hjemme hos oss treffer du også hunder Milla og katten Fibi. Vi er også pridekurset/godkjent gjennom fosterhjemstjenesten.

Vi har tre barn som nå er studenter/ skoleelever og er hjemme kun i helger og ferier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inn På Tunet tilbud:

Hva kan du være med på i Lurøygården?

-        - Daglig stell av dyr, foring og oppfølging i moderne fjøs

-        - Vedlikehold av gjerder, ettersyn med dyr på beite

-        - Vegarbeid, skogsarbeid (sesong)

-        - Stell av og omgang med hund, katt og i perioder hest

-        - Delta på baking og matlaging i kafeen ( sesongbetont) Vi lager og       baker mye tradisjonsmat

-        - Aktivt friluftsliv , vi bor 1 km fra havet og ved foten av fjellet . Vi         har egen båt og drar gjerne ut på fisketur     eller fjelltur

-        - Hagearbeid, luking og plenklipping, stikking av veier og kanter,           kjøkkenhage og bærbusker.

 

Vi har stor spennvidde i våre aktiviteter og mulighet til å skreddersy opplegg til den enkelte ut fra interesser og behov.

 

Gården er godkjent Inn på tunet-gård!

 

 

 

Kontakt Inn på tunet Nordland

Tlf.: 472 36 697

E-mail: nordland@innpatunet.no

   

 

 

 

 

 

 


Billedgalleri